Zalmspiezen van de BBQ met halloumi

Zalmspies van de BBQ met een originele twist: namelijk met groente én Halloumi. Die laatste is echt de perfecte kaassoort voor op de BBQ, want deze smelt niet. Je kunt ‘m dus heel goed grillen en smaakt heerlijk bij salades, parelcouscous of dus deze zalmspies!

Ingrediënten voor 4 spiesjes:
  • 200 gram zalmfilet zonder huid
  • 4 champignons
  • een rode ui
  • ongeveer 100 gram halloumi
  • je favoriete kruidenmix
Benodigdheden:
  • spiesjes
  • Ik heb No. 1 en No. 2 rub gebruikt van De Fik Erin.
Steek je kamado aan

Regel de temperatuur richting de 200 graden. Begin ondertussen aan de voorbereiding van de ingrediënten.

Voorbereiding ingrediënten

Zalmspiezen
  • Snij de zalm in blokjes. Let erop dat ze niet te klein zijn, anders vallen ze uit elkaar van de spies.
  • Hetzelfde geldt voor de halloumi en de rode ui.
  • De champignons kun je heel laten. Dat ziet er ook altijd net wat gezelliger uit vind ikzelf ;).
  • Rijg alle ingrediënten aan de spiesjes. Doe dit heel voorzichtig, want vooral de halloumi en champignons breken erg snel.
  • Smeer de zalmspiezen daarna even in met wat olijfolie en strooi de rub over de spiesjes heen.
  • Laat de zalmspiezen even rusten en op kamertemperatuur komen, voordat ze de BBQ op gaan.

Nu door naar je kamado

Als het goed is, heb je deze inmiddels op een graad of 200 gekregen. 

  • Je kunt de zalmspiezen rechtstreeks op het rooster leggen. Zorg er wel voor dat je ze tegen de richting van de strepen in legt. Op die manier is de kans minder groot dat de ingrediënten in het houtskool verdwijnen.
  • Sluit het deksel en draai om de paar minuutjes de zalmspiezen even om.
  • Zodra alle ingrediënten er lekker gaar uitzien, haal je de zalmspiezen van de BBQ.
YUM, eet smakelijk!