Zalm teriyaki van de BBQ
Een van mijn favoriete recepten, zalm teriyaki van de BBQ. Laat vooral je creativiteit z’n gang gaan en voeg wat ingrediënten aan dit basisrecept toe, bijvoorbeeld wakame of een stokbroodje zodat je de marinade nog lekker op kunt eten. Gemakkelijk te bereiden, maar zorg er wel voor dat je de zalm op tijd in de marinade zet. Een paar uurtje voordat je de kamado aansteekt is zeker aan te raden!
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 1 zalmmoot met huid
- teentje knoflook
- 1 lente ui
- een lepeltje honing
- 30 ml sojasaus
- 10 ml Ketjap Manis
- een scheutje sesamolie
- Sesamzaadjes
Benodigdheden:
- gietijzeren pannetje
- hittebestendige handschoenen / 2 theedoeken
Voorbereiding ingrediënten
Marinade
- Meng de sojasaus, sesamolie, Ketjap Manis, honing en sesamzaadjes in een platte bak.
- Snij de knoflook en de lente ui. Voeg alleen de knoflook toe aan het mengsel. De lente ui is later ter decoratie.
- Leg daarna de zalmmoot in de marinade.
- Zorg ervoor dat je de aankomende uren de zalm telkens even omdraait, zodat alle zijden lekker in de marinade hebben gelegen.
Steek je kamado aan
- Regel de temperatuur richting de 180 graden en leg de vis alvast uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur komt.
- Zet de gietijzeren pan alvast op het vuur zodra de temperatuur bereikt is en voeg na een paar minuutjes de zalm met het mengsel toe.
- Na een minuutje of 15 haal je de zalm inclusief de pan van de BBQ, garneer met de lente ui en verras je gasten (of alleen jezelf ;)) met een heerlijk Japans BBQ gerecht.