Dit is toch wel een van mijn favoriete visjes. Dat was het in de keuken al, maar zalm op de barbecue is écht een feestje! Of je dit visje lekker gezond op een rookplankje bereidt met dille en een schijfje citroen of helemaal onderdompelt in een teriyaki saus, iedereen is altijd fan!
Zalm heeft niet veel nodig om heerlijk te smaken, vooral zalm van de BBQ is natuurlijk verrukkelijk! Nog een beetje lichtroze van binnen en lekker knapperig van de rub aan de buitenkant. Heerlijk! Ik maak geregeld zalm van de BBQ en probeer regelmatig andere ingrediënten en bereidingswijze. Mijn Japanse variant met een zelfgemaakte Teriyaki marinade en lente uitjes valt altijd goed in de smaak bij gasten, maar het traditionele gerookte zalm BBQ recept met dille en citroen op een rookplank blijft ook echt een klassieker.
Door de stevigheid van de vis kun je hem gemakkelijk op allerlei manieren bereiden. Ook heeft zalm een hele eigen smaak, meer dan een witvisje vind ikzelf, waardoor het op zichzelf staand al een mooi gerecht is. Zalm van de BBQ heeft over het algemeen maar weinig toevoegingen nodig behalve het visje zelf. Dat betekent dus lekker simpele gerechten!
Benieuwd naar BBQ gerechten met andere soorten vis? Ook daarbij help ik je natuurlijk graag!