Gevulde forel op de BBQ

Een heerlijk probeersel, gevulde forel op de barbecue! Ik gril regelmatig een filetje, wat heerlijk en simpel is en dus ideaal voor een snel BBQ momentje, maar ik wilde dit keer toch wat anders proberen.

Een hele vis van de BBQ ziet er altijd zo mooi uit vind ik, dus dat stond al een hele tijd op het lijstje. Ik maak elke week een rondje over de markt en sla de visboer zelden over, dus deze week was het zover. Forel van de BBQ. Wat blijkt, helemaal niet zo moeilijk of tijdrovend!

Probeer dit receptje dus op je gemak uit en laat me vooral weten wat je ervan vond!

Ingrediënten voor 1 persoon:
  • 1 forel
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • tijm (evt. gedroogd)
  • bieslook (evt. gedroogd)
  • peterselie (evt. gedroogd)
  • peper en zout
Benodigdheden:
  • BBQ tang
  • hittebestendige handschoenen / 2 theedoeken
  • visklem of keukentouw
Forel op BBQ zonder visklem

Ik heb zelf de forel zonder visklem op de BBQ gelegd en in plaats daarvan keukentouw gebruikt. Dit gaat prima en scheelt ook weer in schoonmaakwerk achteraf haha! Mocht je voorkeur toch uitgaan naar een visklem, go ahead of course!

Terwijl je onderstaande voorbereidingen treft, regel je de barbecue naar ongeveer 180 graden.

Voorbereiding ingrediënten

Gevulde forel

Als het goed is hoef je de forel niet meer schoon te maken, maar heeft de visboer dit al voor je gedaan.

  • Snij een halve citroen in schijfjes en knijp de andere helft uit in een bakje.
  • Vul de forel met de citroen en kruiden. Ik gebruikte tijm, bieslook en peterselie, maar je kunt hier gemakkelijk in variëren.
  • Dep de forel droog en strooi er wat peper en zout overheen.
  • Voeg daarna wat olijfolie toe aan het bakje waar ook het citroensap in zit en smeer dit mengsel over de forel heen.
  • Snij de huid van de gevulde forel aan beide kanten een aantal keer in, zodat ook de dikkere stukken wat makkelijker garen.
  • Bind daarna het keukentouw een aantal keer om de forel heen. Hiermee voorkom je namelijk dat het visje open gaat staan tijdens het grillen. Je wil natuurlijk niet dat de ingrediënten sneuvelen. Je kunt ook de gevulde forel in een visklem leggen.

Nu mag de forel op de BBQ

Als het goed is, heb je de barbecue inmiddels op een graad of 180 gekregen. 

  •  Zorg ervoor dat de kolen lekker smeulen en er niet te veel vlammen omhoog slaan. Is dat nog het geval, wacht dan eventjes voordat je de gevulde forel op de barbecue legt.
  • Leg de forel voor ongeveer 6 minuutjes op de grill en draai deze daarna om, zodat ook de andere kant lekker knapperig wordt. Doe dit voorzichtig, want je trekt makkelijk de huid los. Geen ramp, maar minder Insta-waardig haha!
That’s it. Eet smakelijk!