BBQ ratatouille met aardappeltjes en kabeljauw

Ratatouille is een heerlijk smaakvol én gezond recept. Het bestaat 100% uit groente en buiten een drupje olie voeg je helemaal geen vet toe.

Wel heb ik wat knoflook aardappeltjes toegevoegd en een stukje kabeljauw voor een complete maaltijd voor 2 personen. En ja, hij smaakt net zo lekker als dat hij eruit ziet!

Ingrediënten voor 1 persoon:
  • 140 gram tomatenpuree
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 4 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Oregano, tijm, rozemarijn, peper en zout naar smaak
  • 300 gram voorgekookte aardappeltjes met schil
  • 2 kabeljauwfiletjes
  • 1 lente ui
  • peper en zout
Benodigdheden:
  • aluminiumfolie
  • gietijzeren pannetje
  • BBQ tang
  • hittebestendige handschoenen / 2 theedoeken
Steek je kamado aan

Regel de temperatuur richting de 200 graden. Begin ondertussen aan de voorbereiding van de ingrediënten.

Voorbereiding ingrediënten

Ratatouille
  • Snij de courgette, aubergine en tomaten in dunne plakken.
  • Snipper een klein rood uitje en pers een teentje knoflook.
  • Zorg er dan voor dat de gietijzeren pan goed vet is
  • Smeer de tomatenpuree met een lepel over de bodem en laat in het midden een ronde vrij. Daar leg je straks de aardappeltjes in.
  • Strooi hier de gesnipperde ui en knoflook overheen met wat kruiden en zout.
  • Zet één voor één de courgette, aubergine en tomaten in de pan. Hou ze een beetje schuin omhoog zodat je een mooie waaier krijgt.
  • Zodra je rond bent, besprenkel je weer wat kruiden over de groente heen naar smaak.
Knoflook aardappeltjes
  • Mix de aardappeltjes met wat olijfolie, peper en zout en het tweede teentje knoflook en hussel alles goed door elkaar.
  • Leg ze daarna in het midden van de ratatouille.
Kabeljauw
  • Snij de lente ui.
  • Leg elk kabeljauwfiletje in een stukje aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie, strooi er wat lente ui eroverheen en peper en zout naar smaak.

Nu door naar je kamado

  • Heeft je kamado een temperatuur van 200 graden bereikt, zet dan de gietijzeren pan op de grill (direct, dus zonder deflector) en sluit de dome. Zorg ervoor dat je ongeveer 45 minuutjes de temperatuur gelijk houdt en draai de aardappeltjes tussendoor een keer om.
  • Leg de laatste 10 minuutjes de kabeljauw in aluminiumfolie ernaast op de grill.
YUM, eet smakelijk!