Een alleskunner: kabeljauw van de BBQ. Heerlijk op een rookplankje of gewoon uit aluminiumfolie maakt het ieder gerecht smaakvoller. Of je nu voor de Italiaanse, Griekse of Franse keuken gaat, qua smaak past kabeljauw van de BBQ altijd!
Een simpel kabeljauw BBQ recept
Kabeljauw vind ik altijd een heel makkelijk visje om te bereiden, vooral als ik niet goed weet of mijn gasten vis liefhebbers zijn. Zelfs mijn beste vriendinnetje die eigenlijk niks om vis geeft, krijg ik kabeljauw van de BBQ voorgeschoteld. Het is een vissoort met een neutrale smaak en voor een witvisje heeft kabeljauw een redelijk stevige bite, al valt het tijdens de bereiding wel makkelijk uit elkaar.
Kabeljauw op de BBQ bereiden
Aangezien kabeljauw dus wat makkelijker uit elkaar valt, vind ik een rookplankje echt een ideale bereidingswijze. Of rol het filetje in rookpapier, dan ben je ook zeker dat het in één stuk je bord bereikt ;). Ook maak ik vaak kabeljauw op de barbecue naast een ander gerecht, zoals ratatouille. Aangezien ik een medium formaat BBQ heb, past een rookplank niet altijd naast de gietijzeren pannetjes waar de andere ingrediënten in liggen. Ik maak daarom kabeljauw ook vaak klaar in aluminiumfolie met wat olijfolie erin. Super snel klaar en smaakt heerlijk!
Wil je toch wat anders proberen dan kabeljauw, dan ben je hier natuurlijk ook aan het juiste adres! Bekijk vooral al mijn andere vis BBQ creaties.