Vis BBQ Recept
  • Alle recepten
  • Zalm
  • Kabeljauw
  • Gamba’s
  • Overige vissoorten
  • Volledig gerecht
  • Borrel
  • Lunch
  • Benodigdheden
Vis BBQ Recept
  • Alle recepten
  • Zalm
  • Kabeljauw
  • Gamba’s
  • Overige vissoorten
  • Volledig gerecht
  • Borrel
  • Lunch
  • Benodigdheden

Kabeljauw op de BBQ

Een alleskunner: kabeljauw van de BBQ. Heerlijk op een rookplankje of gewoon uit aluminiumfolie maakt het ieder gerecht smaakvoller. Of je nu voor de Italiaanse, Griekse of Franse keuken gaat, qua smaak past kabeljauw van de BBQ altijd!

Kabeljauw met citroen van de rookplank

BBQ ratatouille met aardappeltjes en kabeljauw

BBQ ratatouille met aardappeltjes en kabeljauw

9 Likes
3509 Views
0 Comment

Kabeljauw met citroen van de rookplank

12 Likes
3334 Views
0 Comment

Een simpel kabeljauw BBQ recept

Kabeljauw vind ik altijd een heel makkelijk visje om te bereiden, vooral als ik niet goed weet of mijn gasten vis liefhebbers zijn. Zelfs mijn beste vriendinnetje die eigenlijk niks om vis geeft, krijg ik kabeljauw van de BBQ voorgeschoteld. Het is een vissoort met een neutrale smaak en voor een witvisje heeft kabeljauw een redelijk stevige bite, al valt het tijdens de bereiding wel makkelijk uit elkaar. 

Kabeljauw op de BBQ bereiden

Aangezien kabeljauw dus wat makkelijker uit elkaar valt, vind ik een rookplankje echt een ideale bereidingswijze. Of rol het filetje in rookpapier, dan ben je ook zeker dat het in één stuk je bord bereikt ;). Ook maak ik vaak kabeljauw op de barbecue naast een ander gerecht, zoals ratatouille. Aangezien ik een medium formaat BBQ heb, past een rookplank niet altijd naast de gietijzeren pannetjes waar de andere ingrediënten in liggen. Ik maak daarom kabeljauw ook vaak klaar in aluminiumfolie met wat olijfolie erin. Super snel klaar en smaakt heerlijk!

Wil je toch wat anders proberen dan kabeljauw, dan ben je hier natuurlijk ook aan het juiste adres! Bekijk vooral al mijn andere vis BBQ creaties.

Bekijk alle vis recepten

Zoek een recept

Over Chris

about-me-image
Ik ben Christy, 26 jaar oud en ben sinds 2014 pescetariër. Sindskort ben ik trotse eigenaresse van een Big Green Egg Medium en bereid hier graag heerlijke vis gerechten op. Deze deel ik natuurlijk graag met jullie!
category-image
Gamba's
category-image
Kabeljauw
category-image
Zalm
category-image
Lunch
category-image
Bij de borrel
category-image
Gerecht

Nieuwste recepten

Wat is Cajun Rub en wat kun je er allemaal mee?

015

Leren BBQ schorten en meer van Xapron

015

Maak je BBQ af met zelfgebrouwen bier

015
Something went wrong: Error validating access token: Session has expired on Sunday, 29-Dec-24 08:46:07 PST. The current time is Tuesday, 15-Jul-25 00:54:41 PDT.
  • Facebook
  • Email
  • Instagram
Vis BBQ Recepten 2020 ©