Maak je BBQ af met zelfgebrouwen bier
Zoals jullie allemaal weten ben ik gek op barbecueën en bereid ik veel vis en vega recepten. Vanuit de gedachte dat de BBQ wereld nog steeds veel om vlees draait, leek het me leuk deze recepten met de wereld te delen en een andere kijk op barbecueën te creëren. Zo is Vis BBQ Recepten uiteindelijk ontstaan. Naast de gerechten van de grill zijn nog een aantal andere dingen belangrijk om een geslaagde barbecue neer te zetten. Denk bijvoorbeeld aan de aankleding, een beetje lekker weer én waarschijnlijk het belangrijkste: de drank.

Proost op de zomer!

Een BBQ zonder een koud pilsje of een glas rosé is in mijn ogen niet helemaal af en wij hebben daar in de vriendengroep inmiddels iets erg unieks op gevonden. Een tijdje geleden ging een vriend van me verhuizen naar een vrijstaand huis mét garage. Die garage werd al gauw omgetoverd naar een eigen hobby bierbrouwerij met heuse brouwketel waar hij flink test met allerlei nieuwe soorten bier. Eens in de zoveel tijd mogen we komen proeven of neemt hij wat flesjes mee naar de BBQ. Ondanks dat het de ene keer beter smaakt dan de andere keer is dit altijd weer een feestje. Hoe speciaal is het dat iemand zoveel tijd steekt in het ontwikkelen van een product om samen van te genieten.

Zelf bier brouwen

Zelf heb ik niet zoveel ruimte in mijn appartement. Qua barbecueën is dit prima, want mijn Big Green Egg staat zo op het dakterras toch in de buurt van de keuken. Om een brouwerij te creëren is het helaas niet zo handig haha! Ik ben eens gaan Googelen en kwam de website Brouwpunt tegen. Zij bieden allerlei opties om thuis bier te brouwen die toepasbaar zijn om zowel grote als kleine ruimtes. Ook heb je keuze uit allerlei soorten bier, zoals IPA (waar ik zelf groot fan van ben) maar ook witbiertjes. Die zijn natuurlijk heerlijk op een zomerse dag achter de barbecue. Je kunt kiezen voor een starterspakket, maar ook alle ingrediënten los bestellen. Wel zo handig als je telkens met andere biersoorten wil brouwen.

Ondanks dat ik overal lees dat het brouwen niet zo moeilijk moet zijn, lijkt het me toch lastig om zomaar alleen aan te beginnen. Gelukkig is ook daar een oplossing voor gevonden, namelijk een bierbrouw cursus voor thuis. Hier zitten alle ingrediënten en producten in om een perfect biertje te brouwen, aangevuld met uitgebreide instructies om meteen succesvol aan de slag te gaan. Dat kan bijna niet fout gaan zou je zeggen!

Het perfecte cadeau

Zelf hou ik zeker van een biertje, maar ik weet dat er veel vrouwen zijn die zelf geen bier lusten. Toch is ook voor jullie deze website zeker een aanrader. Je vindt er namelijk unieke cadeaus voor bijvoorbeeld je vader, man of zoon (18+) die ook nog eens leuk geprijsd zijn. Je hoeft trouwens echt niet bang te zijn dat deze hobby veel ruimte in huis in beslag gaat nemen, want je kunt al met een starterspakket van 5 liter beginnen. Ik ben in ieder geval fan en weet voor het eerst op tijd wat ik met vaderdag ga geven ;).