Een prachtige aanvulling op je kamado: OFYR

Inspiratie: A girl can dream, right?

Zoals je inmiddels weet ben ik helemaal verliefd op mijn Big Green Egg en barbecuen op een kamado in het algemeen. De technieken zijn oneindig en je kunt door blijven experimenteren. Toch is er nog een ander type BBQ die echt wel de show steelt, namelijk OFYR. Een Nederlands merk met een prachtig strak design. Ronde vuurschalen op een Corten of zwart stalen voet. Ze zijn beschikbaar in 3 maten, namelijk met een diameter van 85, 100 en 150 centimeter.

OFYR van Nederlandse komaf

Ik schaam me er af en toe wat voor, maar ik hou toch wel echt van ‘the original’, zoals Big Green Egg. Nóg leuker vind ik het als het een merk is van eigen bodem. Bij OFYR is dat dus het geval! Een jong, Nederlands merk dat staat voor kwaliteit en luxe. Ze bieden ook prachtige OFYR accessoires ter uitbreiding om je BBQ ervaring nog leuker te maken.

Denk bijvoorbeeld aan een grill set waardoor je rechtstreeks boven het houtvuur kunt grillen, of een horizontale spiezen set voor een BBQ met een Braziliaans tintje. Voor accessoires met de juiste looks zit je ook goed bij OFYR. Denk bijvoorbeeld eens aan een roestvrijstalen spatel of oliekant. Hou je echt van luxe, dan is de Buffadoo set zoals rechts op de foto zeker wat voor je!

Groot assortiment van OFYR

Naast accessoires en BBQ’s biedt dit Nederlandse merk ook hele mooie bijpassende meubels in hun twee eyecatcher staalsoorten. Denk bijvoorbeeld aan een kamado tafel ontwikkeld voor Big Green Egg en Kamado Joe, of mooie zitbankjes die tegelijkertijd dienen als kruidentuintje. Aangezien je voor een OFYR hout gebruikt, bieden ze ook diverse mogelijkheden qua houtopslag. Van kasten die een gemiddelde wand bedekken tot aan kleine kastjes die tegelijkertijd als snijplank dienen. Alle producten zijn van een even mooie kwaliteit en hebben, niet onbelangrijk, altijd een prachtig, uniek OFYR design.

Unieke eigenschappen

Waar ik nog steeds van mening ben dat een kamado meer mogelijkheden biedt qua technieken, zeker als niet-vleeseter, heeft OFYR ook weer unieke eigenschappen. Dat zijn vooral showcooking en de gezamenlijke bereiding. BBQ’en op een kamado komt vaak neer op de pitmaster zelf, waarna hij/zij de gerechten serveert aan tafel aan de andere eters. Op deze vuurschalen kun je juist met meerdere personen tegelijkertijd grillen, wat de gezamenlijke ervaring natuurlijk ten goede komt. Je staat er lekker met z’n alle omheen onder het genot van een drankje en bietst af en toe wat van de stalen plaat. Ondertussen geniet je ook nog eens van de warmte en de mystiek van het houtvuur. Op mijn dakterras is helaas te weinig ruimte naast mijn Big Green Egg, maar ik heb bij diverse kennissen al regelmatig OFYR barbecue sessies mee mogen maken. Puur genieten!