De perfecte BBQ outfit

What to wear tijdens een BBQ

Dit is vast een onderwerp dat je niet op elke random BBQ blog tegenkomt, maar je BBQ outfit is wel degelijk belangrijk! Misschien staan de barbecue ladies hier wat meer bij stil dan de lads, maar naast een leren schort zijn er nog heel wat andere opties die je kunt overwegen. In deze inspiratieblog hebben we het over, tada, je voeten!

Luchtige bootschoenen

Bij de perfecte outfit voor een barbecue denk je vaak aan een schort of handschoenen, maar we kunnen nog wel een stapje verder gaan. De barbecue wordt misschien ook buiten de zomermaanden aangestoken, maar laten we toch even naar dit belangrijkste seizoen kijken. It’s hot! We hebben steeds warmer weer in ons (dus niet zo koude) kikkerlandje en daar kleden we ons graag naar. Toch is het belangrijk om je goed te beschermen en niet halfnaakt te gaan staan grillen. Dat geldt ook voor je voeten!

Draag dus geen slippers, maar zorg dat ze bedenkt zijn met bijvoorbeeld deze luchtige canvas schoenen van CAYUCOS. Het klinkt je misschien wat vreemd in de oren, maar hoe vaak valt er geen tang of spatel wanneer je gehaast alle ingrediënten van de grill probeert te halen zonder je vingers te branden.

Eco & Vegan proof

Geloof het of niet, maar het zijn zelfs vegan sneakers. Misschien dat je hier zelf niet bewust mee bezig bent (of wel, dat is helemaal top), maar positief is het altijd toch! Ze zijn gemaakt van 100% ecologische materialen: het katoen is gewassen in enzymen, er is geen lijm gebruikt en de zolen zijn gemaakt van natuurlijk rubber. Daarnaast worden ze geproduceerd in een familiebedrijf in Spanje. Een fabriek met zelfs een eigen pub, dus je kunt er vanuit gaan dat ze gemaakt zijn door iemand met een lach op hun gezicht :).

Geschikt voor elke locatie

Waar je barbecue ook staat, met deze schoenen loop je nooit voor gek. Naast bescherming tijdens een backyard BBQ, zijn het ook de ideale strandschoenen voor op vakantie of voor op de boot naast je BGE mini. Ze zijn gemaakt van katoen en drogen super snel. Ze zijn licht van gewicht, dus perfect om mee te nemen tijdens vakanties waar weinig bagage gewenst is. Oh ja, en niet onbelangrijk: ze zijn beschikbaar in heel veel leuke kleurtjes. Er is dus écht geen reden meer om je blote voeten te branden tijdens een BBQ sessie!

Nu ben ik wel benieuwd, gebruik jij veel beschermend materiaal tijdens het Q’en?