Recept heekfilet met aardappeltjes

Een redelijk standaard BBQ gerecht, maar altijd lekker! Aardappeltjes met een paprika rub, knoflook en een uitje met een visje. Deze keer heb ik gekozen voor heekfilet. Een lekker witvisje die ook nog aardig is voor je portemonnee. Ik heb 2 verschillende rubs gebruikt voor dit heekfilet recept. Mijn moeder vindt namelijk de ene lekkerder en ik de andere.

Heek bereiden is super simpel op de barbecue en erg smaakvol op een rookplankje. Succes!

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 2 heekfiletjes
  • 500 gram voorgekookte aardappeltjes met schil
  • olijfolie
  • peper en zout
  • teentje knoflook
  • rood uitje
Benodigdheden:
  • rookplankje elshout
  • Hardcore Jaws Rub van No Rubbish
  • Fish Rub van Szeged
  • All Purpose Rub van Duketown Smokers
  • vuurvaste handschoenen
  • gietijzeren pan
  • BBQ tang
Steek je kamado aan

Regel de temperatuur richting de 200 graden. Begin ondertussen aan de voorbereiding van de ingrediënten.

Voorbereiding ingrediënten

Heekfilet
  • Leg het rookplankje een paar minuutjes in het water en laat even uitlekken op het aanrecht.
  • Smeer ondertussen aan beide zijden de heekfiletjes in met olijfolie en strooi de rub en wat peper en zout eroverheen.
  • Leg de visjes op de rookplank met de huid op de plank.
Aardappeltjes
  • Snij de ui en knoflook in kleine stukjes.
  • Meng de aardappeltjes in een bak met de olijfolie, knoflook en ui en strooi de All Purpose rub van Duketown Smokers eroverheen. Een andere paprika rub kan natuurlijk ook!

Nu door naar je kamado

Als het goed is, heb je deze inmiddels op een graad of 200 gekregen.

  • Giet wat olie in het gietijzeren pannetje en zet deze een paar minuutjes op de barbecue.
  • Giet dan het aardappelmengsel in de pan en sluit de kamado voor 5 minuten.
  • Draai de aardappeltjes een keertje om en sluit de deksel weer voor ongeveer 5 minuutjes.
  • Verlaag de temperatuur een beetje richting de 180 graden en leg het rookplankje met de heekfilet ook op de grill.
  • Draai de aardappeltjes nog een keertje om en in een minuutje of 7-10 is je gerecht klaar.
Eet smakelijk!