Salade met gegrilde zalm en garnalen

Weer een heerlijk gezond BBQ gerecht dat ook zeker perfect is voor de lunch. Een salade met gegrilde zalm, garnalen aan een spies, mango en feta. Voor de zalm heb ik één van mijn favoriete rubs gebruikt, namelijk No. 2 van DeFikErin. De garnalen heb ik ingesmeerd met Fast & Flavoured van NoRubbish. De eerste keer dat ik deze rub gebruikte, maar zeker niet de laatste! Mocht je deze rubs niet in huis hebben, experimenteer dan lekker met een andere kruidenmix.

Ingrediënten voor 1 persoon:
  • een zalmmoot met huid
  • 3 IJslandse garnalen
  • 3 partjes mango
  • stukje komkommer
  • bosuitje
  • IJsbergsla / sla melange
  • 50 gram feta
  • olijfolie, peper & zout
Benodigdheden:
  • rub no. 2 DeFikErin
  • Fast & Flavoured NoRubbish
  • spiesjes
  • BBQ tang
  • BBQ spatel
  • hittebestendige handschoenen / 2 theedoeken
Steek je kamado aan

Regel deze richting de 200-250 graden terwijl je onderstaande ingrediënten voorbereidt.

Voorbereiding salade gegrilde zalm met garnalen, mango en feta

Zalm
  • Laat de zalm een beetje op kamertemperatuur komen en smeer deze vervolgens in met olijfolie.
  • Strooi daarna flink wat rub No. 2 van DeFikErin over beide kanten heen.
Garnalen
  • Ik heb verse garnalen op de markt gehaald, maar mochten ze uit de vriezer komen laat ze dan goed ontdooien.
  • Vervolgens rijg je er 3 aan een spiesje en bestrooi ze met Fast & Flavoured van NoRubbish.
Mango & Feta
  • Snij de mango in partjes en gebruik er ongeveer 3 per persoon.
  • Ik heb de feta later over de salade heen gekruimeld zoals je op de foto ziet, maar die kun je ook heerlijk grillen! Leg het stuk in aluminiumfolie met wat olijfolie en peper of een bosuitje/pepertje en je maakt de salade nog lekkerder.
De bereiding

Nu is het tijd om de salade met gegrilde zalm te bereiden op de BBQ. 

  • Zorg ervoor dat je vooraf de bordjes met sla, komkommer en bosui hebt gevuld, want de ingrediënten op de BBQ zijn erg snel klaar.
  • Zodra de BBQ de 200-250 graden bereikt heeft, leg je de zalmmoot op de BBQ en eventueel het feta pakketje. Een paar minuutjes later kun je ook de garnalenspies en de mango partjes op de BBQ leggen.
  • Blijf er bij staan, want je zult de mango en gambaspiesjes al vlot om kunnen draaien.
  • Daarnaast kun je voor de zalm een kerntemperatuur van ong. 55 graden aanhouden. Ik meet de temperatuur zelf eigenlijk nooit en bekijk wanneer de vissappen er een beetje uit beginnen te lopen. Dat is het moment dat ik de gegrilde zalm van de BBQ haal.
  • Leg op de salade de gegrilde zalm, een spiesje, wat mangopartjes en de feta.
Et Voilà, eet smakelijk!