BBQ gamba’s in knoflookolie
Super simpel, maar altijd lekker: gamba’s in knoflookolie van de BBQ. Zowel voor bij de borrel en als bijgerechtje tijdens een diner valt dit receptje altijd in de smaak. Snij een stokbroodje om lekker te dippen in de knoflookolie. Heb je wat gamba’s over? Dan zijn ze ook de volgende dag heerlijk om koud te eten in bijvoorbeeld een salade.
Ingrediënten voor 1 persoon:
- ongeveer 6 gamba’s
- per bovenstaande hoeveelheid ong. een half teentje knoflook
- flinke scheut olijfolie
- eetlepel gesnipperde rode ui
- peper en zout
- stokbroodje
Benodigdheden:
- gietijzeren pannetje
- hittebestendige handschoenen / 2 theedoeken
Steek je kamado aan
Regel de temperatuur richting de 200 graden. Begin ondertussen aan de voorbereiding van de gamba’s in knoflookolie.
Voorbereiding ingrediënten
Gamba’s
- Deze moeten natuurlijk ontdooid zijn, dus zorg dat je ze een paar uur van tevoren uit de vriezer legt en hou ze even onder lauw water.
- Pel als ze ver ontdooid zijn de garnalen en verwijder de darmkanaaltjes. Je kunt ze zowel met als zonder staart op de BBQ leggen. Ik heb deze keer gekozen voor met zonder staart ;).
- Dep de garnalen goed droog met wat keukenpapier.
- Snij ondertussen de knoflook en rode ui en strooi deze samen met de olijfolie en wat peper en zout in een platte bak.
- Leg de garnalen erbij en meng lekker door elkaar.
- Het mengsel kan nu in het gietijzeren pannetje.
- Snij wat stokbrood et Voilà, richting de BBQ!
Door naar je kamado
Als het goed is, heb je deze inmiddels op een graad of 200 gekregen.
- Zet de gamba’s in knoflookolie op de gril en sluit de deksel.
- Kijk na een minuutje of twee even of een zijde al roze is en draai ze om.
- Zijn beide zijden van de gamba’s roze en borrelt de olie lekker? Dan ben je helemaal ready to go.
Geniet ervan!
Extra lekker: Je kunt de sneetjes stokbrood ook insmeren met wat olijfolie en zout en deze eventjes meegrillen.