Gamba’s op de BBQ zijn altijd een goed idee! Ze zijn super snel te bereiden en ik ken maar weinig mensen die er niet van kunnen genieten. Je kunt gemakkelijk variëren met de ingrediënten voor de marinade waardoor je telkens toch net een ander gerecht op tafel zet. Heerlijk als voorgerecht, in salades of bij de borrel!
Wanneer je van plan bent om BBQ gamba’s te bereiden, dan moet je ervoor zorgen dat je deze op tijd uit de vriezer haalt. Spoel ze even af met wat koud / lauw water en hang ze een paar uurtjes in een vergiet. Zodra ze volledig ontdooit zijn kun je ze voorbereiden voor de Q. Je kunt ze zowel gepeld als ongepeld bereiden. Ongepeld vind ik er op het bord mooier uitzien, maar gepeld heeft toch altijd mijn voorkeur. Ik haal de darmkanaaltjes er altijd uit en af en toe laat ik het staartje zitten. Een beetje afhankelijk wat ik qua gerecht met de gamba’s van de barbecue ga doen.
Gamba’s hebben wat langer de tijd nodig qua voorbereiding, maar de bereidingstijd is super kort! Weet je niet hoe lang gamba’s op de BBQ moeten liggen? Draai de gamba’s een keertje om en zijn beide zijden roze, dan zijn ze hartstikke ready to eat! Vaak is dit al binnen een paar minuutjes, dus blijf dicht bij je barbecue staan.