Italian Buns met ansjovis

Dit is vast niet het eerste gerecht waar je aan denkt bij een BBQ, maar steek je kamado toch maar snel aan. Deze Italian buns zijn namelijk echt overheerlijk voor bij de borrel!
Een heerlijke Italiaanse vulling én zelfgemaakt deeg. Wat overigens super simpel is. Show je gasten je BBQ kunsten met deze Italian buns!


Ingrediënten voor ong. 5 buns:
- 300 gram bloem
- 175 ml warm water
- 50 gram rucola
- 5 ansjovisjes
- flinke hand champignons
- 75 gram crème fraîche
- 1 rode ui
- peper en zout
Benodigdheden:
- keukenmachine / 2 stevige handen
- deegroller
- gietijzeren pan
- BBQ tang
- hittebestendige handschoenen / 2 theedoeken
Steek je kamado aan
Regel de temperatuur richting de 150 graden. Begin ondertussen aan de voorbereiding van de ingrediënten. Je kunt dit qua tijd eventueel ook tussen de bereiding van het deeg en de vulling doen.
Voorbereiding ingrediënten
Deeg
- Doe de bloem in de mengkom en strooi er zout naar smaak overheen.
- Zet de keukenmachine aan of meng met je handen.
- Giet tussendoor telkens wat water erbij en en kneed tot deeg wat niet meer plakt.
- Maak een bal van het deeg en laat het even 15 minuutjes op kamertemperatuur rusten.
Vulling
- Snij de rucola zo klein mogelijk en de ui, zongedroogde tomaatjes, champignons en ansjovis in kleine blokjes.
- Hussel dit allemaal in een bakje door elkaar en voeg de Crème fraîche
en pesto toe aan het geheel en lekker peper en zout. - Roer alles door elkaar, et voilà de vulling is klaar.
Creëer de Italian buns
- Als het deeg een kwartiertje gerust heeft, dan kun je hier kleine stukjes vanaf trekken en uitrollen tot platte lapjes.
- Leg in elk lapje een flinke eetlepel vulling en rol het deeg er helemaal omheen zodat dit volledig gesloten is. Herhaal dit totdat je deeg of vulling op is.
- Smeer alle Italian buns in met olijfolie en strooi er lekker wat Italiaanse kruiden overheen voordat ze de grill op gaan.


Nu door naar je kamado
Als het goed is, heb je deze inmiddels op een graad of 150 gekregen. Zorg dat de buns nog op een bord liggen en nog niet in de gietijzeren pan.
- Zet het gietijzeren pannetje met olijfolie er in even op het vuur zodat deze op kan warmen en sluit het deksel.
- Open het deksel en leg alle Italian buns met de BBQ tang in de pan.
- Draai ze na een minuutje of 5 om en grill ook de andere kant 5 minuutjes.
- Leg daarna de buns rechtstreeks op de grill en haal de gietijzeren pan alvast van het vuur.
- Draai de buns na 2 minuutjes om en herhaal dit nog een paar keer als ze nog geen bruin kostje hebben.
- Zodra de Italian buns lekker bruin zijn haal je ze van de BBQ.
Buon Appetito!
